ZŠ Mánesova v Otrokovicích slavila pětkami

10.05.2010 12:07

„Naše škola se účastnila již několika eTwinningových projektů a žáci se vždy těší na nové. Kooperace s evropskými kolegy a kamarády je lákavá a na škole nám zůstala pěkná hromádka již splněných projektů. Ať už to byl Treasure Island nebo Magic of the colors,“ popsala Helena Holubová, učitelka podílející se na těchto aktivitách.
I tyto důvody vedly k tomu, že se škola přidala k celoevropské výzvě a připravila pro své žáky narozeninovou oslavu s celou řadou soutěží. Organizátoři dodrželi i symboliku spojenou s číslem pět. Soutěžilo pět pětičlenných družstev složených z žáčků pátých tříd. V tělocvičně se odehrával zdravý boj o prvenství v umění spelování, v běhacím diktátu, v sestavování obrazců, v doplňování osmisměrek, ale i v běhu s míčkem na vařečce či hodu kartami na cíl. Každý správně splněný úkol byl ohodnocen razítkem. Po sečtení bodů byly žákům rozděleny dárečky, které dodalo ústředí eTwinningu poštou. Sladkosti pro soutěžící připravilo také Sdružení rodičů školy.
„Zábavy bylo dostatečně a pochválit musíme i ty žáky, kteří nám všem fandili a pomohli vytvořit soutěžní atmosféru. Je dobré vidět družstva, která v týmu spolupracují a záleží jim na dobrém výsledku, byť je to jen forma hry!"

Helena Holubová.