Den pětek na 4. ZŠ v Mostě

07.05.2010 17:28

My jsme se připojili k oslavám 5. výročí právě dne 5. 5. představením pro rodiče. Přesně v 5 hodin a 5 minut odpoledne jsme zahájili přehlídku 5-ti pohádek v anglickém a německém jazyce. Pohádky prolínalo 5 anglických písniček.

Jídelnou školy zněla angličtina a dojatí rodiče mohli porovnávat rozdíly mezi českou Červenou Karkulkou a její anglickou verzí v podání žáků 5. třídy.

Pohádky O veliké řepě a Kůzlátkách, kterou s velkou chutí zahrály děti třetích tříd, byly odměněny také velkým potleskem. Šesťáci si připravili anglické provedení pohádky O dvanácti měsíčkách. Odehráli ji bezchybně.

Trošku smůly měli osmáci, kteří nacvičili pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký v němčině. Na dopolední generálce odvedli maximální výkon, ale během poledne náhle onemocněl hlavní hrdina a tak se předvedení této pohádky o pár dní odložilo.

Děti se do projektu zapojily po všech stránkách. Nejenže se naučily téměř bezchybně cizí texty, ale podílely se i na přípravách celé akce. Na mediálním kroužku vytvořily pozvánky a program pro rodiče. Na výtvarné výchově a během pracovních činností malovaly a lepily kulisy, vyzdobily jídelnu pětkami a logem a dokonce si své vystoupení odmoderovaly.

A víte, co se nám ještě povedlo? Na vystoupení se podílelo 55 aktérů.

Daniela a Lenka z Mostu