5x5x5 = premiéra v Chotěboři

13.05.2010 20:02

Na našem Středním odborném učilišti technickém v Chotěboři jsme se rozhodli oslavit páté výročí eTwinnigu odstartováním našeho naprosto premiérového projektu, v němž spolupracujeme se slovenskou Střední odbornou školou ve Strážském. 

Jako první aktivitu jsme zvolili tzv. „ledolamky“, neboli lámání ledu mezi slovenským a naším týmem. Studenti napsali anglicky své charakteristiky a pořídili svoje fotografie, které jsme umístili do společného pracovního prostředí TwinSpace. Úkolem slovenského týmu bylo přiřadit charakteristiky k jednotlivým fotografiím. To samé jsme my dělali s jejich fotografiemi a charakteristikami.

Ve středu 5. května jsme uspořádali první společnou videokonferenci v angličtině, během níž se všichni členové obou týmů představili a prezentovali své charakteristiky, čímž jsme se dozvěděli, nakolik jsme byli úspěšní v tipování. Slovenská děvčata vyhrála! Na závěr jsme ještě sestavili pět pětičlenných česko-slovenských týmů, které měly na internetu vyhledat odpovědi na pět otázek ohledně eTwinnigu.

Na začátku videokonference jsme pochopitelně museli čelit různým nástrahám, především výpadku ve spojení, trémě a panice. Nakonec jsme vše zvládli, po celou dobu videokonference panovala dobrá nálada, humor a veselí. Slovenským studentkám se naši hoši líbili. U nás ve škole měla videokonference také velký ohlas.

Těšíme se na další spolupráci a eTwinningu přejeme spoustu krásných a zdařilých projektů !!!