55 MINUT S MODROU A ŽLUTOU NA ADRESE ZŠ CHRAST, U POŠTY 5

06.05.2010 21:58

5.5. jsme oslavili 5. výročí eTwinningu, jehož smyslem je partnerská spolupráce škol v Evropě. Symboly oslav bylo číslo 55 ( oslavy 5.5.) a 5 (5. výročí existence), modrá a žlutá barva, které jsou typické pro eTwinning, ale najdeme je i na vlajce EU.
Celá naše škola se do oslav plně zapojila. Doporučili jsme žákům, aby přišli v něčem modrém nebo žlutém. Pedagogové šli příkladem neboť i oni přišli ten den v modrém a žlutém. Někteří měli na sobě dokonce obě barvy.
Organizačně probíhaly oslavy v každé třídě 45 minut a 10 minut bylo věnováno krátkému sportovnímu výkonu v hale. Celkem tedy 55 minut. Učili jsme se s pětkami modro žlutou češtinu,matematiku, angličtinu,vlastivědu, přírodovědu,dějepis,fyziku a další předměty. Také jsme sportovali a malovali. Celá škola se  zúčastnila tradičních Hlemýždích závodů včetně pedagogů. Kromě tradičního 1m jsme letos hlemýždili i 55 cm v pětičlenných družstvech z každé třídy. Další info zde ... https://skola-chrast.net/htm/etwinning_0910.htm


Zapojila se i školní družina s obrazem, kde děti obtiskly žlutou a modrou dlaň a vyjádřily tak symbolicky partnerství a spolupráci.
V ředitelně bylo ten den také modro a žluto. Vedení školy nezůstalo pozadu a obléklo se do těchto barev také.
V řadách našeho pedagogického sboru jsou čísla z pětek zastoupena na 1. i na 2. stupni. Jedna kolegyně je právě ve věku 55 let a druhá je ročník 55.Paní učitelka Modráčková má navíc modrou i ve svém jménu.


Bohužel kolegyně Žluťáčková se zde nevyskytuje. Když se projdete po chodbách naší školy, všude je modro a žluto.